headershadow

Latest Blogposts

Argenta Hypotheek

Argenta Hypotheek

Argenta Hypotheek: 10 jaar NHG vanaf 3,10%

Argenta introduceert vandaag Hypotheek Sparen. Hiermee krijg je een extra korting op de hypotheekrente als je ouders, familie of goede vrienden sparen bij Argenta. Dit werkt als volgt:

  • Ouders, familie of vrienden openen op hun naam een Hypotheek Profijt Spaarrekening
  • Deze spaarrekening wordt gekoppeld aan een nieuwe Argenta Hypotheek van de hypotheekklant
  • Voor iedere € 10.000,- die wordt gestort op de spaarrekening, krijgt de hypotheekklant 0,05% korting op de hypotheekrente. De maximale korting is 0,25%;
  • Aan de hypotheek kunnen meerdere Hypotheek Profijt Spaarrekeningen worden gekoppeld om de maximale korting te verkrijgen.

Zo komt het tarief voor 10 jaar rentevast met NHG en een Argenta ORV bij 0,25% korting op 3,10%!  Daarnaast heeft Argenta een filmpje en een miniwebsite gelanceerd.

Belangrijk:  Het spaarbedrag moet voor passeren op de Argenta spaarrekening gestort zijn. Stortingen na het passeren van de hypotheekakte geven geen recht op korting.

Wat is een Argenta Hypotheek Profijt Spaarrekening?

De hypotheek profijt spaarrekening is een internet spaarrekening die gekoppeld wordt aan een nieuwe Argenta hypotheek. De spaarrekening staat op naam van de spaarklant en is geen borgstelling voor de hypotheek. Over het gestorte spaarbedrag ontvangt de spaarder jaarlijks een hoge spaarrente. De spaarrente van de hypotheek profijt spaarrekening is gelijk aan die van de Argenta Internet Spaarrekening. En die behoort al geruime tijd tot de hoogste spaarrentes van Nederland

Wat kost de Argenta Hypotheek Profijt Spaarrekening?

Het openen en het gebruik van de spaarrekening is gratis voor de spaarder. Heb je op een dag behoeft aan je spaargeld, dan kun je dat met een eenvoudig verzoek opnemen. Hierdoor vervalt de korting op de hypotheek of een deel van de korting. Argenta maakt dan wijzigingen in de hypotheek- en spaaradministratie. Hiervoor betaalt de spaarklant € 150,- aan administratiekosten. Voor de hypotheekklant zijn er geen kosten. Wel kan de korting op de hypotheekrente wijzigen bij een opname van het spaarbedrag.