headershadow

Latest Blogposts

Hypotheekrente blijft dalen

hypotheekrente blijft dalen

Een aantal hypotheekverstrekkers hebben de hypotheekrente verlaagd.

De dalende hypotheekrente heeft opnieuw het laagste punt in de afgelopen jaren bereikt. Wie momenteel de hypotheekrente voor een periode van twintig jaar vast zet, kan een rentepercentage van 3,55% bedingen.
BLG Wonen, MoneYou, ING, Florius, Natioanle Nederlanden, ABN Amro, Hypotrust en Argenta verlaagden in oktober de hypotheekrente.

Tevens volgden Obvion, Triodos Bank en Aegon.

Concurrentieslag hypotheekaanbieders

Hypotheekverstrekkers als Aegon en Nationale Nederlanden kunnen zich veroorloven duurder te zijn dan de prijsvechters, maar een forse daling van Delta Lloyd zullen ze vroeg of laat bij willen houden.

Daarnaast is er sinds tijden weer een van oorsprong buitenlandse hypotheekverstrekker die zich laat horen op de Nederlandse hypotheekmarkt. Bank of Scotland gaat in het vervolg verder als LloydsBank. Lange tijd stonden de hypotheekactiviteiten van deze aanbieder op een laag pitje. De bank probeert haar marktpositie weer terug te winnen en gaat naar eigen zeggen de concurrentie aan. Het is voor jou als huizenkoper te hopen dat dit het begin is van een concurrentieslag.

Hypotheekrente blijft dalen

Op Europees niveau zijn de voortekenen voor een langdurig lage rente ook zichtbaar. Zolang de economie in de eurozone broos en breekbaar blijft, stelt de Europese Centrale Bank (ECB) gemakkelijk geld beschikbaar aan consumentenbanken om uit te lenen. Concreet betekent dat lage tarieven voor het lenen van geld. Omdat Europeanen nog voorzichtig zijn met hun financiƫle uitgaven, zal de ECB voorlopig de banken blijven stimuleren geld uit te lenen.