headershadow

Page content

Kosten hypotheek

kosten hypotheekWanneer u op zoek gaat naar een nieuwe woning of u bent van plan om uw oude hypotheek over te sluiten dan krijgt u ook te maken met kosten van uw hypotheek. Wat houdt dit nu precies in: kosten hypotheek?

Kosten Koper

Als u een woning koopt dan staat er vaak achter de vraagprijs: k.k. Dit betekent Kosten Koper. Het komt er op neer dat alle kosten die u moet maken om de woning te kunnen kopen voor uw rekening zijn. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld notariskosten of de kosten van uw makelaar.

Deze bedragen kunnen worden meegefinancierd in uw hypotheek. Maar misschien moet uw nieuwe woning wel eerst verbouwd worden of wilt u overstappen op een nieuwe inrichting. Dit heeft allemaal invloed op de kosten van uw hypotheek. Met andere woorden: uw hypotheek kost u geld. Of: lenen kost geld.

Kosten Hypotheek

De kosten van uw hypotheek worden ook bepaald door de actuele rentestand of de vorm van hypotheek die u kiest. Daarnaast is het natuurlijk ook de vraag of u de kosten wel of niet mee gaat financieren. Misschien heeft u wat spaargeld dat u wilt besteden aan uw nieuwe woning of verbouwing. Maar de hoogte van het hypotheekbedrag is ook vastgelegd: in veel gevallen mag de hoogte van hypotheek 125% van de executiewaarde van uw nieuwe woning zijn. Meestal is het hiermee mogelijk om de meeste aankoop- en financieringskosten te betalen.

Dus ‘kosten hypotheek’ is een veelomvattend begrip. Nog even samengevat: een geldbedrag lenen kost geld. Deze kosten bestaan uit vele onderdelen zoals wij hierboven noemden. Wist u trouwens dat deze kosten ook beïnvloedbaar zijn? Denkt u alleen maar eens aan de keuze van uw makelaar? Als u goed rondkijkt ziet u dat de makelaars allemaal verschillende tarieven hanteren.

Informeer dus goed wat de voorwaarden zijn voordat u met een makelaar in zee gaat. Wij kunnen u hiermee uitstekend helpen. Onze ervaren adviseurs weten wat er te koop is en kunnen hierdoor de kosten van uw hypotheek prima inzichtelijk maken. Neem eens contact op!