headershadow

Page content

Rente hypotheek

Rente hypotheek

Een hypotheek is een lening waarbij u een bepaald bedrag betaalt voor het lenen van dit geldbedrag. Dit wordt de rente hypotheek genoemd. Het bedrag dat u per maand terugbetaalt aan uw geldverstrekker bepaalt uw maandelijkse financiële lasten.

Als u zich aan het oriënteren bent op een hypotheek dan komen er veel vragen op u af. Hoeveel kunt u lenen, welke hypotheekvormen zijn er maar u wilt ongetwijfeld ook vast weten hoe hoog de rente is die u moet betalen als u een geldbedrag leent. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u uw hypotheek oversluit. Met andere woorden: u beëindigt uw huidige hypotheek en stapt over op een andere hypotheek.

Hoe dan ook, u krijgt te maken met de rente van de hypotheek. Deze rente is een belangrijk onderdeel van de keuze die u maakt voor een hypotheek. Als u een interessante hypotheek heeft gevonden met lage maandlasten, kijk dan nog eens goed. Vaak is het zo dat de voorwaarden van een dergelijke hypotheek minder gunstig zijn dan met uw huidige hypotheek. Wij raden u daarom aan een afspraak te maken met onze adviseurs zodat u precies weet waar u op  moet letten.

De rente van de hypotheek bepaalt niet alleen uw maandlasten. Het bepaalt ook of de vorm waar u voor kiest ook echt bij u past. Zo zijn er namelijk verschillende vormen van rente op uw hypotheek.  U kunt hierbij denken aan een variabele hypotheekrente of bijvoorbeeld een vaste rente op uw hypotheek.

Welke vorm u ook kiest, voor ons is het belangrijk eerst goed te kijken naar uw situatie en uw toekomstplannen. Als u weet wat voor u een prettige manier is om met uw maandlasten om te gaan dan wordt het makkelijker om te kijken welke vorm er bij u past. Onze adviseurs kunnen u er bij helpen.